Gas- en koppelingskabel opmeten

Hoe bepaal je de lengte van de gas- en koppelingskabel?

Gaat u de bestaande kabels vervangen dan staat er in veel gevallen een onderdeelnummer op het plastic omhulsel van de kabel. 

Als er een nummer gevonden is neem dan contact met ons op of probeer via google te achterhalen welke kabel lengte de huidige kabel heeft.

Is het nummer niet meer leesbaar of niet aanwezig meet dan de bestaande kabel als volgt:

 
Meet de totale lengte van de te vervangen kabel incl. fittings (van schroefdraad tot schroefdraad).

Yamaha biedt u een keuze aan afstandsbedieningskabels die perfect passen bij de schakelkasten. Deze beproefde originele kabels hebben de standaard gezet met geavanceerde technologie die wrijving vermindert en uitstekende prestaties levert. De standaardkerndraden verhogen de sterkte, verminderen wrijving en maken een buigradius van 10 cm mogelijk.

Bij de Yamaha gas- en koppelingskabels staat de lengte aangegeven in FT (voetmaat) en centimeters.

Deze kabels bieden een grote efficiëntie, dankzij een hoge mate van flexibiliteit voor een kleinere buigradius van de kabel. Met deze roestvrijstalen kabels en uiteinden en een blauwe buitenmantel met hoge weerstand voor bescherming tegen slijtage, UV en chemicaliën.

Ook bij de Yamaha PREMIUM gas- en koppelingskabels staat de lengte in voetmaat en cm aangegeven.

Dit zijn topkabels, met kenmerken en prestaties die hen tot de eerste keuze van professionele bootbouwers hebben gemaakt.

De ultra-lage wrijving kerndraad heeft splines en een speciale mantel om het contact met de buitenkant te verminderen, waardoor montage met nog nauwere toleranties mogelijk is. Een ander voordeel is de minimale speling aan de kabeluiteinden. Wij raden het gebruik van PREMIUM kabels sterk aan voor boten met zware toepassingen en lange kabellengtes, op tweemotorige installaties - en in feite op elke boot waar een ongeëvenaarde soepelheid vereist is. Deze kabels zijn ontworpen om soepel te lopen, zelfs als de installatie vereist dat er bochten of een hoek in de route worden toegepast.

Gaat u voor een compleet nieuwe installatie?

Meet vanaf de schakelkast de route van de kabel tot het midden van het motorbracket en tel daar 61 cm (2 ft) bij op. Let op dat de kabels het manoeuvreren van de motor niet onmogelijk maken. Er zal dus altijd lengte over benodigd zijn om het sturen van links naar rechts niet te belemmeren.  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »